Det nye år er næsten lige skudt i gang, og for mange betyder det en ny start. Mange har et mål om at lægge livsstilen en smule om og måske begynde at motionere eller spise en sundere kost. Hvis du har et ønske om at slanke dig lidt eller få flere grøntsager ind i din hverddag, så er det en god idé at starte med at skære ned på mængden af kulhydrater – som for eksempel pasta – og erstatte dem med et alternativ. Herunder kan du læse hvordan!
Hvis det en dag kniber med at nå at lave aftensmad, men du stadig vil holde den sunde kurs, så er der også rig mulighed for dette. I stedet for de sædvanlige fastfoodkæder, så er der også flere steder, hvor du kan finde sprøde salater og sunde gourmet sandwiches. Du kan her læse mere om take away Viborg.
5 alternativer til pasta
- Linser er proppet med protein og fiber. Derfor er linser altså super sunde og kan også være med til at holde dig mæt i lang tid. De kan bruges akkurat ligesom pasta, da de blot skal koges og kan bruges som en bund under en god sovs eller i en salat. Linser er også hovedingrediens i den indiske ret daal, hvor du nærmest kan bruge alt fra køleskabet til en sammenkogt gryderet.
- Grøntsagsspaghetti.
Hvis du gerne vil have et alternativ til pasta, som ligner pasta i udseendet, så skal du vælge grøntsagspasta. Du kan sagtens selv lave din grøntsagspasta med en særlig grøntsagsskræller, der får det til at ligne spaghetti. Du får det bedste resultat ved at bruge for eksempel gulerødder eller squash i din ret. Dette alternativ er særligt til dig, der er fokuseret på vægttab, da der er meget få kalorier i denne version. - Aubergine er ofte en lidt overset grøntsag. Det skyldes måske, at den ser lidt mærkelig ud, og der findes ikke mange kendte retter med grøntsagen. Men aubergine kan være et fantastisk alternativ til pasta. Skær auberginen i skiver enten på langs eller på tværs og steg dem på en pande eller en grill, så det får lidt farve. Det giver en god smag og du får et proteinrigt og kaloriefattigt alternativ til pastaen.
- Hvidkål.
Kål har generelt været en kedelig grøntsag i manges øjne, men der faktisk mange fordele ved kål. Kål har et stort fiberindhold, der hjælper med at holde dig mæt i lang tid. Derudover er kostfibrene med til at opretholde et godt fordøjelsessystem. Du kan skære kålen ud og bruge den rå, der hvor du normalt ville have pasta, eller blot stege eller dampe det kort.
Mere grønt, mere miljø
Hvis du stræber efter at få endnu flere grøntsager ind i din kostplan, så er der også andre metoder. Du kan for eksempel kaste dig ud i at bruge plantefars, der erstatter kødet i din ret. På denne måde sniger du ekstra grøntsager ind i retten, og det er samtidig et miljøvenligt alternativ.