For mange er der ikke langt fra tanke til handling forstået på den måde, at der ikke går lang tid fra man har tænkt på, at der skal ske noget nyt, til at det rent faktisk sker. Og det samme gør sig gældende, når det kommer til den lækre mad, man gerne vil lave om aftenen. Ofte er det nemlig én ting at tænke på det, man har lyst til, noget helt andet er at kaste sig ud i det. Og har man en ovn, som besværliggør det at lave mad, er der pludselig meget langt fra tanke til handling.
Når man pludselig mislykkes
Der er ikke noget, der er værre, end når man ikke lykkes med den mad, som man har sat sig for at ville lave – især ikke hvis det er en ret, som man elsker, og som man har lavet rigtig mange gange før. Og bliver maden ikke som forventet, vil man frygte at man har gjort noget galt, og man vil begynde at spekulere på, at man ikke længere kan finde ud af at lave den gode ret.
Giv ovnen skylden
Dog er det sjældent tilfældet – heldigvis. Ofte er det nemlig andre faktorer, der spiller ind, når man mislykkes med noget, som der foregår i køkkenet. Det kan for eksempel være, at det skyldes den ovn, som man har brugt i så mange år, at man slet ikke kan huske, hvornår man købte den.
Efter mange år udløber holdbarheden på en ovn lige såvel, som det gør sig gældende med de madvarer, som man putter ind i den. Og det kan føre til, at maden bliver mere besværlig at lave korrekt, og at den måske slet ikke kan laves mere. Måske begynder den at varme ujævnt, eller måske tager det alt for lang tid for den at varme op.